Jan Cooijmans:                                                                                     Een kruising tussen Limburgse vlaai en Groninger koek

Jan Cooijmans heeft in het verleden veel ervaring opgedaan in het begeleiden van fusies en reorganisaties. Hij is eigenaar en oprichter van adviespraktijk J. Cooijmans Consulting.

 

Carrière

Nadat Jan Cooijmans zijn master Bedrijfseconomie afrondt, gaat hij bij Akzo, later Akzo Nobel, aan de slag, eerst als operational internal auditor, later als financial controller. Toen de economische markt aantrok in China, is Jan Cooijmans vanuit Akzo Nobel handel gaan drijven met China. Hiervoor zat hij elke twee weken in China, later werden er ook kantoren in Vietnam geopend.

Drs. Jan Cooijmans RA

Deze internationale ervaring ziet Jan Cooijmans als een levenservaring. Na vijf jaar heen en weer te hebben gereisd van Nederland naar Azië, stapt hij over op een andere functie: Jan Cooijmans wordt controller bij een fabriek van Akzo Nobel in Arnhem. Na twee jaar kreeg hij in het kader van managementdevelopment een staffunctie aangeboden op het hoofdkantoor. Maar Jan Cooijmans interesse lag bij een functie in de publiek private sector, omdat dat er maatschappelijk toe doet. Hij nam afscheid van Akzo Nobel en deed zijn intrede in de ziekenhuiswereld.

In 1995 werd hij financieel economisch manager van het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten. Na zeven jaar werd hij benoemd tot algemeen directeur van dit ziekenhuis en in 2008 werd Jan Cooijmans voorzitter van de Raad van Bestuur van de Ommelander Ziekenhuis Groep. Jan Cooijmans was verantwoordelijk voor het realiseren van de fusie tussen het St. Lucas Ziekenhuis en het Delfzicht Ziekenhuis tot de Ommelander Ziekenhuis Groep. Hij heeft het concept en de strategie voorbereid voor ziekenhuiszorg in Oost-Groningen vanuit minimaal drie locaties (Winschoten, Delfzijl en Stadskanaal).

 

Eigen adviespraktijk

Door zijn ervaring in het begeleiden van fusies en reorganisaties in de zorgsector en de financiële sector, besloot Jan Cooijmans voor zichzelf te beginnen. In 2012 richtte hij J. Cooijmans Consulting op, zijn eigen adviesbureau waarin Jan Cooijmans zich richt op advisering, boardroom counseling en interimmanagement in de publieke en private sector. Het meeste leuke aan een eigen adviesbureau hebben, vindt Jan Cooijmans zijn vrijheid en de grote verscheidenheid van werkzaamheden, problemen, uitdagingen en organisaties die hij van binnen mag zien.

 

Privé

Jan Cooijmans werd op 9 augustus 1962 geboren in Groningen. Op zijn derde verhuisde hij van Groningen naar Venlo en groeide daar op. Vanaf jongs af aan wilde hij dokter worden, maar toen hij zich na de middelbare school had ingeschreven voor de studie Geneeskunde, bedacht hij zich en koos voor Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Na vier maanden bleek dit te technisch voor hem en is hij Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit van Groningen gaan studeren. Hierna heeft hij er nog een postdoctorale studie Accountancy aan vastgeplakt. Vervolgens trad hij in dienst bij Akzo Nobel waarvoor hij in Oss en Amersfoort heeft gewoond en de wereld rondreisde.

Op dit moment woont Jan Cooijmans in Westerlee, in Oost-Groningen. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om te gaan fietsen, te lezen en naar het theater te gaan. Ook reist hij graag. Hij gaat een paar keer per jaar op vakantie naar verschillende bestemmingen. Italië is zijn favoriete vakantieland vanwege het smaakvolle eten, de goede sfeer en het mooie weer.


Kortom, ik ben breed inzetbaar, resultaatgericht en van vele markten thuis.

Voor opdrachten ben ik beschikbaar in heel Nederland.